- There are no more items in your cart
- Shipping
- Total zł0.00
Reference: NMV510530
Brand: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Basic Combination Stone 1000/3000
Reference: NS2404
Brand: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Advanced Super Stone 400
Ceramiczna ostrzałka wodna do noży Global 220 czarno-czerwona MinoSharp
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży | Global 220 czerwono-czarna
Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe.
Dane techniczne:
Białe koło - GRUBE ziarno
Różowe koło - ŚREDNIE ziarno
Długość - 20 cm
Długość rączki - 12 cm
Wysokość - 6,5 cm
Szerokość - 4 cm
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza.
2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.
3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.
Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła!
4. Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.
5. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie.
Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.
Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
No customer reviews for the moment.
Reference: ASKSGREYPLYTKI
Brand: AnySharp
Ostrzałka AnySharp Classic Grey + płytki ostrzące
Reference: 32590-300-0
Brand: Zwilling
Stalowo-ceramiczna Ostrzałka Krążkowa Czerwona Twin Sharp Zwilling
Reference: ASKSEDBLKPLYTKI
Brand: AnySharp
Ostrzałka AnySharp Classic Black + płytki ostrzące
Reference: ASKSPRORT3
Brand: AnySharp
Ostrzałka AnySharp PRO Silver + płytki ostrzące AnySharp
Reference: ASKSPROCOPPERPLYTKI
Brand: AnySharp
Ostrzałka AnySharp PRO Copper + płytki ostrzące
Reference: G-91/WB
Brand: Global