

Reference: NMV510530
Brand: Naniwa
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Osełki, znane również jako kamienie wodne lub kamienie do ostrzenia, służą do ostrzenia i pielęgnacji ostrza noża. Nawet najlepszy nóż kuchenny z czasem straci swoją początkową ostrość. Urządzenia do ostrzenia i odpowiednia technika ułatwią przywrócenie go do pierwotnego stanu.
Osełki mają różne stopnie, w zależności od gradacji kamienia. Strona o większych ziarnach usuwa więcej materiału z krawędzi tnącej. Natomiast drobnoziarnista strona mniej nadaje się do wstępnego ostrzenia, ale za to umożliwia wygładzanie krawędzi ostrza. Im wyższy numer gradacji ostrzałki, tym mniejszy jest rozmiar ziarna.
KOD PRODUKTU |
M-153 |
---|---|
PRODUCENT |
Tamahagane |
SERIA |
akcesoria kuchenne Tamahagane |
EAN-13 |
4906496709556 |
WYMIARY |
181 x 61 x 20 mm |
GRADACJA |
6000 |
Tamahagane to japońska marka noży o wysokiej jakości z siedzibą w Niigata. Ostrza wytwarzane są przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Proces ten usuwa zanieczyszczenia stali, a rezultatem jest mocne i długotrwałe ostrze. Od ponad 600 lat Japonia produkuje słynne miecze katana. Tamahagane wykorzystał tę wiedzę do stworzenia noży kuchennych. Właściwości stali są modyfikowane i ulepszane, aby uzyskać idealną równowagę i twardość 61HRC. Struktura warstwowa noży ułatwia ostrzenie. Ostrze to połączenie japońskiej tradycji i elegancji. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni swoim ponadczasowym pięknem.
Oprócz noży kuchennych, Tamahagane produkuje również osełki, ostrzałki i bloki noży, dla ostrzenia i ochrony noży.
No customer reviews for the moment.
Reference: G-55 (HT-51)
Brand: King
check_circle
check_circle