- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Indeks: NMV510530
Marka: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Basic Combination Stone 1000/3000
Indeks: NS2404
Marka: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Advanced Super Stone 400
Indeks: NS2420
Marka: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Advanced Super Stone 2000
Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select podemonstracyjny
Polityka prywatności
Zwroty i reklamacje
Egzemplarz podemonstracyjny - sprawny, używany kilka razy. Stąd obnizona cena.
OPIS PRODUKTU
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza. Ostrzałka Chef'Choice 1520 umożliwia wybór kąta ostrzenia noży - 15º lub 20º. Standardowo noże azjatyckie są z cieńszej stali i fabrycznie ostrzone pod kątem 15º, a europejskie z grubszej i są ostrzone pod kątem 20º. Wynika to z różnicy pomiędzy najczęściej stosowanymi surowcami w kuchniach tych dwóch regionów. Dzisiejsze zmiany kulturowe, gotowanie w stylu fusion i zmiana nawyków żywieniowych powoduje, że w kuchni europejskiej, świetnie sprawdzają się noże z cieńszej stali. Zachęcamy do eksperymentowania i ostrzenia noży w zależności od rodzaju najczęściej krojonych danym nożem produktów i od grubości stali, z której nóż jest wykonany:
- do krojenia produktów warzywnych i delikatnych ryb świetnie sprawdzi sie ostrze o kącie 15º.
- do mięsa zalecamy ostrze o kącie 20º.
- do częstego krojenia produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, lub 2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 3. Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
Ostrzom noży w stylu azjatyckim, zalecamy utworzyć potrójną fazę Trizor®, która wydłuża żywotność tej ultra ostrej, a więc bardzo cienkiej krawędzi ostrza. UltraStrop® - elastyczne dyski w trzecim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy. Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia. Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2). Dołączona płytka pokryta ścierniwem diamentowym do czyszczenia dysków polerujących.
Cechy produktu:
- Moc silnika: 75W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- I stopień - diamentowe dyski
- II stopień - diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- Dizor®
- UltraStrop®
- AngleSelect®
- 15º kąt ostrzenia (azjatyckia): 1 stopień
- 20º kąt ostrzenia (europejski): 2 stopień
- Trizor Plus ™: tylko dla azjatyckich
CECHY PRODUKTU
- napęd elektryczny
- 3-stopniowa: I - diamentowe dyski do noży japońskich; II - diamentowe dyski do noży europejskich; III - dyski wygładzające także do noży azjatyckich i falistych
- magnetyczne prowadnice
- obudowa plastikowa
- 4 stopki antypoślizgowe
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Indeks: CC-316
Marka: Chef's Choice
Elektryczna ostrzałka 316 Diamond Hone® CHEF'SCHOICE
Indeks: CC-312
Marka: Chef's Choice
Elektryczna ostrzałka 312 Diamond UltraHone® CHEF'SCHOICE
Indeks: CC-270
Marka: Chef's Choice