Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select podemonstracyjny

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select podemonstracyjny

CC-1520PO
Rating 
zł873.30
Tax included
Quantity
Last items in stock

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

Egzemplarz podemonstracyjny - sprawny, używany kilka razy. Stąd obnizona cena.

OPIS PRODUKTU

Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.

Ostrzałka Chef'Choice 1520 umożliwia wybór kąta ostrzenia noży - 15º lub 20º. Standardowo noże azjatyckie są z cieńszej stali i fabrycznie ostrzone pod kątem 15º, a europejskie z grubszej i są ostrzone pod kątem 20º. Wynika to z różnicy pomiędzy najczęściej stosowanymi surowcami w kuchniach tych dwóch regionów. Dzisiejsze zmiany kulturowe, gotowanie w stylu fusion i zmiana nawyków żywieniowych powoduje, że w kuchni europejskiej, świetnie sprawdzają się noże z cieńszej stali. Zachęcamy do eksperymentowania i ostrzenia noży w zależności od rodzaju najczęściej krojonych danym nożem produktów i od grubości stali, z której nóż jest wykonany:
- do krojenia produktów warzywnych i delikatnych ryb świetnie sprawdzi sie ostrze o kącie 15º.
- do mięsa zalecamy ostrze o kącie 20º.
- do częstego krojenia produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, lub 2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 3.

Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
Ostrzom noży w stylu azjatyckim, zalecamy utworzyć potrójną fazę Trizor®, która wydłuża żywotność tej ultra ostrej, a więc bardzo cienkiej krawędzi ostrza.

UltraStrop® - elastyczne dyski w trzecim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.

Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.

Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).

Dołączona płytka pokryta ścierniwem diamentowym do czyszczenia dysków polerujących.
Cechy produktu:

- Moc silnika: 75W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- I stopień - diamentowe dyski
- II stopień - diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- Dizor®
- UltraStrop®
- AngleSelect®
- 15º kąt ostrzenia (azjatyckia): 1 stopień
- 20º kąt ostrzenia (europejski): 2 stopień
- Trizor Plus ™: tylko dla azjatyckich

CECHY PRODUKTU

  • napęd elektryczny
  • 3-stopniowa: I - diamentowe dyski do noży japońskich; II - diamentowe dyski do noży europejskich; III - dyski wygładzające także do noży azjatyckich i falistych
  • magnetyczne prowadnice
  • obudowa plastikowa
  • 4 stopki antypoślizgowe
Product Details
CC-1520PO
87877015207
1 Item
Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select podemonstracyjny

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select podemonstracyjny

Write your review
15 other products in the same category: