- There are no more items in your cart
- Shipping
- Total zł0.00
Reference: NMV510530
Brand: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Basic Combination Stone 1000/3000
Reference: NS2404
Brand: Naniwa
Naniwa japoński kamień do ostrzenia Advanced Super Stone 400
Tojiro Kamień do użytku domowego 220/1000
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Tojiro Kamień do użytku domowego 220/1000
Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Wymiary - 174 x 55 x 27 mm
Waga - 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.
2. Ustawić klingę pod kątem 10-15º, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.
Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.
3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.
4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
No customer reviews for the moment.
Reference: 555-004
Brand: The Edge
Ostrzałka do noży kamień wodny THE EDGE stoneSHARP 240/800
Reference: K-55 (HT-52)
Brand: King